Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spanska: Kandidatkurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Kandidatkursen ger dig fördjupade kunskaper om språk, litteratur och kultur i Spanien och Spanskamerika. Den innehåller ett vetenskapligt fokus och avslutas med ett examensarbete inom ett fördjupningsområde. Under hela kursen tränas den muntliga och skriftliga språkfärdigheten. Vi har ett närvarokrav på 80 % på varje delkurs.

Kursen består av tre delkurser.

Delkurs 1 är en introduktionskurs till spanskspråkig litteratur- och kulturvetenskap, där vi studerar flera olika kulturella uttryck från den spanskspråkiga världen. Delkursen har ett speciellt fokus på frågan om hur etik och estetik samspelar i ett konstverk. Vi läser också en rad akademiska texter för fördjupad förståelse.

I delkurs 2, Spansk språkvetenskap som vetenskaplig disciplin, studerar vi språket med utgångspunkt i ett antal vetenskapliga artiklar som genomsyras av de senaste språkvetenskapliga ansatserna. De teoretiska ramverken tillämpas också praktiskt. Även förmåga att redovisa vetenskapliga resultat muntligt tränas.

I delkurs 3, Examensarbete, fördjupar du dig inom ett språk-, litteratur- eller kulturvetenskapligt inriktat ämne, som du presenterar i en uppsats på ca 20 sidor författad på spanska. Under kursens gång deltar du i seminarier och handledning och presenterar slutligen ett examensarbete på ett framläggningsseminarium. I delkursen tränas och examineras förmågan att redovisa vetenskapliga resultat både skriftligt och muntligt. 

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Spanska

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 88 05

https://www.sol.lu.se/spanska/

Cecilia L Johansson

Studievägledare

cecilia_l [dot] johansson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt kunskaper motsvarande SPAA20 Spanska: Fortsättningskurs, 30 hp.

 

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På spanska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2022
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)-
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)-
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2022 - 3 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På spanska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2022

Totalt antal antagna

Höstterminen 2022 - 6 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På spanska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Spanska: Kandidatkurs är 57 500 SEK.