Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Statistik: Deep learning och metoder för artificiell intelligens

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursen ger en tillämpningsfokuserad och praktisk metod för att lära sig artificiella neuronnät och reinforcement learning. Den kan ses som en första introduktion till deep learning och presenterar ett brett spektrum av det senaste inom konnektionistiska modeller. Kursen behandlar de populäraste algoritmerna och arkitekturerna på ett enkelt och intuitivt sätt.

Kursens innehåll

  • Grunderna för maskininlärning samt de matematiska och beräkningsmässiga förkunskaperna för deep learning.
  • Feed-forward artificiella neuronnät, convolutional artificiella neuronnät och de återkommande kopplingarna till feed-forward artificiella neuronnät.
  • En kort historik över artificiell intelligens och artificiella neuronnät, samt genomgång av intressanta olösta forskningsproblem inom deep learning och konnektionism.

Kursen kan vara av intresse för dig som studerar statistik, datalogi, kognitionsvetenskap och matematik, såväl som t.ex. lingvistik, logik, filosofi och psykologi.

Du kommer att arbeta med projekt för att tillämpa teknikerna på verkliga problem. På kursen kommer i första hand ”R” och/eller Python att användas, dock får du använda annan matematisk programvara som kan lösa uppgifterna på kursen (t.ex. Matlab). Projektdiskussioner medger att du kan dela och jämföra dina idéer med andra studenter och få specifik vägledning av lärare. Du kommer att få hjälp att översätta verkliga problem till matematiska modeller så att lämpliga algoritmer kan tillämpas med beaktande av beräkningsmässiga begränsningar.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.stat.lu.se/utbildning/kurser/stan47_deep_learning_and_artificial_intelligence_methods

Kontakt

Statistiska institutionen
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund
Box 743, 220 07 Lund
+46 46 222 89 21

Pierre Carbonnier

Studievägledare

+46 46 222 89 06

pierre [dot] carbonnier [at] stat [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

STAN45, eller 90 hp i statistik och en kurs i linjär algebra med matristeori, eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

4 november 2019 - 19 januari 2020

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201920 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Statistik: Deep learning och metoder för artificiell intelligens är 15 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen