Informatik: Examensarbete (uppsats) för kandidatexamen
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kandidatarbete innebär grundläggande färdighet i genomförandet av ett större design- eller utredningsarbete, där metod- och ämneskunskaper som har förvärvats vid de tidigare studierna i informatik eller systemvetenskap tillämpas. Detta innebär att nödvändiga analyser och att dra slutledningar utifrån en relevant teoretisk referensram och, i de flesta fall, empiriska studier. Dessutom skall detta genomföras med god vetenskaplig argumentation och redovisas i skriftlig form, i en kandidatuppsats. Arbetet utförs i grupp. Institutionen tillåter tre typer av uppsatser: teoretisk-empiriska studier, teoretiska studier och designstudier.
Under första halvan av terminen ges obligatoriska föreläsningar i uppsatsskrivande, ämnesval och metodik samt gruppindelning och fördelning av handledare sker. Under andra halvan av terminen skrivs uppsats på heltid.
Kursansvarig
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för informatik
Besöksadress
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund
Postadress
Box 7080, 220 07 Lund
+46 46 222 80 19
Viktoria Svenby
Studievägledare
+46 46 222 80 25
viktoria [dot] svenby [at] ics [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt 120 hp, varav avklarade kurser motsvarande SYSA21 Informatik: Introduktion till informationssystem, 1-30 hp, SYSB23 Informatik: Informationssystems- och verksamhetsutveckling, 31-60 hp, samt ytterligare 15 hp informatik/informationssystem på kandidatnivå.
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På svenska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | VT 2025 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2025 - 12 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Informatik: Examensarbete (uppsats) för kandidatexamen är 30 000 SEK.