Civilingenjörsutbildning i informations- och kommunikationsteknik
Program 300 högskolepoäng · 5 år · Civilingenjörsexamen
På LTH:s utbildning inom informations- och kommunikationsteknik ligger fokus på internet, säkerhet och interaktionsdesign. Du får djup kunskap om ingenjörens roll i utveckling och anpassning av framtidens tjänster och tillämpningar av informations- och kommunikationsteknik. Självklart med hänsyn till människans förutsättningar, möjligheter och behov.
UTBILDNINGEN
Informations- och kommunikationsteknik är den tekniska grunden för dagens informationssamhälle. Metoder för att behandla, överföra och presentera information, i t.ex. datorer och smarta telefoner, utvecklas i snabb takt. Här utbildas du i att arbeta med, delta i och leda denna teknikutveckling. Utbildningen ger träning i och förutsättningar för att utveckla avancerade kommunikationssystem samt förståelse för de principer och protokoll som bygger upp dessa. Du får även bred kunskap om säkerhet och sårbarhet och hur man konstruerar och analyserar säkerhetslösningar för system och nätverk. Användarperspektivet är en viktig del i utbildningen, då det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden av personer med denna kunskap. Utbildningens tre första år består av grundläggande kurser i bl.a. matematik och programmering. År 4 och 5 profilerar du dig genom att välja en specialisering och valfria kurser.
FRAMTIDEN
Många inom området informations- och kommunikationsteknik arbetar t.ex. som teknisk expert, projektledare, utvecklingsansvarig, chef på olika nivåer eller som forskare. Arbetsmarknaden är mycket ljus för dig som väljer att bli civilingenjör inom detta område.
Mer om utbildningen hittar du på http://www.lth.se/utbildning/informations-och-kommunikationsteknik/
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenStudievägledning
Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och karriärvägledare för LTH:s utbildningsprogram.
Läs mer på LTH:s webbplats.
Kontakt
Informations- och kommunikationsteknik (CI)
Besöksadress
Ole Römers väg 3A (E-huset), 5:e vån, Lund
+46 46 222 71 38
http://www.lth.se/utbildning/informations-och-kommunikationsteknik/
Tobias Björklund
Studievägledare
tobias [dot] bjorklund [at] lth [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2021
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
23 augusti 2021 - 7 juni 2026
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2020 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | 19,43 |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | 19,66 |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2020 - 49 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i informations- och kommunikationsteknik är 725 000 SEK.