Civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi

Program 300 högskolepoäng · 5 år · Civilingenjörsexamen

LTH:s civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi är till för dig som vill ha en kvalificerad och internationellt konkurrenskraftig utbildning baserad på integrationen mellan matematik, teknik och ekonomi. På utbildningen lär du dig tala både ekonomernas och ingenjörernas språk. Här får du en gedigen kunskap om mänskliga, tekniska och ekonomiska resurser i ett företag.

UTBILDNINGEN
Utbildningens tre första år består av grundläggande kurser inom matematik, teknik och ekonomi. Du kommer här att få kunskap om hur viktig integrationen mellan dessa ämnen är och hur du kan kommunicera och samarbeta i skärningen mellan olika kompetenser. 
I slutet av årskurs tre kommer du även att välja en av följande teknikinriktningar: Produktinnovation, Energi- och miljöteknik, Matematisk modellering eller System- och programvaruutveckling. 
Under dina två avslutande år på utbildningen profilerar du dig genom att läsa en specialisering parallellt med valfria kurser. Du har också goda möjligheter att åka på utbytesstudier.

FRAMTIDEN
Det är stor efterfrågan såväl nationellt som internationellt på civilingenjörer som kan verka i gränsområdet mellan teknik och ekonomi. Du kan tillämpa hela kedjan från idéformulering, modellering, konstruktion, tillverkning, kvalitetssäkring, drift och underhåll till produktion och distribution av produkter och tjänster. Du kan t.ex. arbeta som affärsutvecklare, produktionsledare, systemutvecklare, kvalitetsingenjör, marknadsförare, managementkonsult inom investment banking, riskanalytiker, logistikchef, företagsledare eller egen företagare.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.i.lth.se

Öppnas för anmälan
2021-03-16

Alla utbildningstillfällen

Studievägledning

Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och karriärvägledare för LTH:s utbildningsprogram.

Läs mer på LTH:s webbplats.

Kontakt

Industriell ekonomi (CI)

Besöksadress
Ole Römers väg 3A (E-huset), 5:e vån, Lund

+46 46 222 37 36

http://www.i.lth.se

Karin Cherfils-Karlsson

Studievägledare

+46 46 222 37 36

karin [dot] cherfils-karlsson [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

23 augusti 2021 - 7 juni 2026

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2021-03-16

UrvalsgrupperHT 2020
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)21,77
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)21,93
Folkhögskolebetyg (BF)-

Totalt antal antagna

Höstterminen 2020 - 130 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi är 725 000 SEK.