Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Logistik och styrning av försörjningskedjor - Masterutbildning

Program 120 högskolepoäng · 2 år

Beskrivning

Programmet ger studenterna de resurser, tänkesätt och färdigheter som krävs för att bygga en framgångsrik karriär inom global logistik och styrning av försörjningskedjor. Studenterna lär sig problemlösningstekniker som tillämpas genom fallstudier och projektarbeten.

Utbildningen har ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till utformning, planering och styrning av försörjningskedjor och logistikstrategier. 

Utexaminerade har en intressant och bred arbetsmarknad framför sig med jobb inom olika områden som inköp, förpackning, lagerhantering, produktion, transport och styrning av försörjningskedjor.

Det finns också möjlighet till en karriär inom exempelvis tillverkningsföretag, handels- och detaljhandelsföretag, managementkonsultföretag, leverantörer av logistik och i humanitära organisationer (t.ex. FN och Röda korset) över hela världen.

Programmet ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programledare

Louise Bildsten

E-post: msc [dot] lscm [at] lth [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator

Cecilia Bruhn

E-post: msc [dot] lscm [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot industriell ekonomi, maskinteknik eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort en kurs i dataprogrammering, en matematiskt orienterad kurs i statistik/sannolikhetslära samt en kurs i logistik, produktionsekonomi eller supply chain management. Engelska 6.

Urval

Urvalet baseras på akademiska meriter och på ett personligt brev.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Logistik och styrning av försörjningskedjor - Masterutbildning är 340 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master