Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik

Program 300 högskolepoäng5 årCivilingenjörsexamen

LTH:s civilingenjörsutbildning i teknisk matematik är programmet för dig som brinner för just matematik. Här läser du mer av ämnet än på andra civilingenjörsprogram och du får en specialistkompetens som matematiker inom något teknikområde. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och din förmåga att arbeta matematiskt med många olika typer av problem, även sådana som från början inte är formulerade i matematiska termer.

UTBILDNINGEN
Matematik är teknikens och vetenskapens språk och har alltid varit ett kärnämne för en civilingenjör.  Den snabba datorutvecklingen gör att matematiken idag blivit än viktigare, t ex för att effektivt analysera information och göra simuleringar.  Matematik genomsyrar vardagslivet, ofta utan att man tänker på det, med allt från Google och väderprognoser till prissättning av optioner på börsen. Det finns idag många nya områden, t ex inom bioinformatik, IT, medicin och ekonomi, där det behövs avancerad matematik som ofta ännu inte är färdigutvecklad.

SPECIALISERINGAR
Efter ett treårigt basblock väljer du mellan olika specialiseringarna. Dess täcker nästan all sorts ingenjörskonst där analys och simuleringar har betydelse. Specialiseringarna hålls samman av stora stycken gemensam matematik.  Detta hjälper till att skapa bra överblick över breda fält, vilket också är en viktig specialistkompetens för en teknisk matematiker.

FRAMTIDEN
Efter examen är du eftertraktad på arbetsmarknaden och kan få intressanta jobb över ett brett fält av arbetsgivare och branscher.  Många kommer att arbeta i team där de bidrar med matematisk specialistkunskap bland specialister inom andra områden. För detta är du väl förberedd genom utbildningens bredd och den träning i kommunikation och modellering som du fått.

 

 

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.tekniskmatematik.lth.se

Kontakt

Teknisk matematik (CI)
Utbildningsservice, Ole Römers väg 3C, Lund
+46 46 222 37 36

Karin Cherfils-Karlsson

Studievägledare

+46 46 222 37 36

karin [dot] cherfils-karlsson [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

26 augusti 2019 - 9 juni 2024

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,31

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)21,65

Folkhögskolebetyg (BF)-

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201947 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik är 725 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen