Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i väg- och vattenbyggnad

Program 300 högskolepoäng5 årCivilingenjörsexamen

LTH:s civilingenjörsutbildning i väg- och vattenbyggnad utbildar byggbranschens ingenjörer och är till för dig som vill arbeta med samhällsbyggnad. Hos oss kan du specialisera dig mot anläggningsteknik, byggproduktion, husbyggnadsteknik, konstruktion, väg- och trafikteknik eller vattenresurshantering.

UTBILDNINGEN
De första tre åren innehåller ämnen som ger dig en bas inom största delen av en Väg- och vattenbyggares arbetsområde. Under de avslutande två åren av utbildningen skaffar du dig en kunskapsprofil genom ditt val av specialisering.

Beroende på vilken avslutande profil du väljer kan du i framtiden komma att arbeta inom flera olika områden. Vill du utforma framtidens bostäder och anläggningar och förvalta de gamla kan du fördjupa dig inom materialteknik, energi- och fuktfrågor, inomhusmiljö och konstruktion. Det finns också goda möjligheter att kombinera den tekniska basen med ekonomi och management. Du som är intresserad av t ex vattenförsörjning och planering av markanvändning kan välja att profilera din utbildning mot dessa ur samhällssynpunkt viktiga frågor. Trafik- och samhällsplanering är ett profilområde som leder till en yrkesverksamhet som bland annat kan omfatta planering av samhällen och trafiksystem samt byggande och underhåll av vägar.

Arbetsuppgifterna på utbildningen är ofta av problemlösande karaktär. Nytänkande och förmåga att skapa praktiskt fungerande byggnadsverk i samarbete med arkitekter och andra specialister är central kunskap för en civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad..

FRAMTIDEN
Samhället har behov av civilingenjörer som har kompetens att delta i planering, byggande och förvaltande av byggnader och anläggningar, transportsystem och samhällen. Detta gäller såväl nationellt som internationellt.  Oavsett var du arbetar i framtiden kommer du att ha stora möjligheter att få ett intressant arbete där din insats kan göra skillnad.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.v.lth.se

Kontakt

Väg- och vattenbyggnad (CI)
+46 46 222 92 48

Wiveca Axner

Studievägledare

+46 46 222 92 48

wiveca [dot] axner [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

26 augusti 2019 - 9 juni 2024

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2018

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,25

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,57

Folkhögskolebetyg (BF)3

Högskoleprovet (HP)1,25

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 2018124 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i väg- och vattenbyggnad är 725 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen