Hälsosamma inomhusmiljöer
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Välkommen till en distanskurs om hur man skapar hälsosamma inomhusmiljöer! Denna kurs ger den senaste informationen, vetenskapliga fynd och förståelse för komplexa interaktioner mellan människor och olika komponenter i inomhusmiljöer samt behovet av en helhetssyn när man bygger och hanterar olika miljöer för människor. Vanligtvis tillbringar vi 90% av tiden inomhus. På grund av värmeböljor och viruspandemier kan tiden som tillbringas inomhus öka ännu mer. Flera fysiska komponenter i inomhusmiljön som termiska förhållanden, luftkvalitet, ljud och ljus ger ofta upphov till klagomål, obehag och i värsta fall sjukdom. Hur skapar man hälsosamma inomhusmiljöer för att främja välbefinnande och produktivitet? Vilken roll har ventilationen för upplevd inomhusluftkvalitet? Hur minskar man sjukdomsspridningen inomhus? Hur kan man minimera effekterna av värmeböljor? En förutsättning är den senaste informationen och vetenskapliga fynd, som denna kurs ger tillsammans med förståelse för komplexa interaktioner mellan människor och olika komponenter i inomhusmiljöer och behovet av en helhetssyn. Framtida ingenjörer och yrkesverksamma måste ha kunskap om människors behov, förutsättningar och begränsningar när man bygger och hanterar olika inomhusmiljöer för människor. Diskussioner (online) kommer att äga rum varje vecka på onsdagar mellan 16:15 och 17:00. Före varje schemalagd diskussion kommer du att bli ombedd att titta på inspelad föreläsning om det relevanta ämnet, läsa tillhandahållet material och förbereda frågor som vi kommer att diskutera tillsammans. Vi betonar diskussionerna som drivs av frågor av ditt intresse för ett visst ämne. Kursen inkluderar individuellt projektarbete – om valt ämne som handlar om inomhusmiljöfaktorer och dess (deras) effekter på människor. Projektet ska lämnas in som en skriftlig rapport (på engelska eller svenska) före kursens slut och presenteras i form av en muntlig presentation. Kursen avslutas med tentamen.
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursansvarig
Aneta Wierzbicka
E-post: aneta [dot] wierzbicka [at] design [dot] lth [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%
På engelska, distansutbildning
Antal träffar:
3 av vilka 3 är obligatoriska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 14 januari 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 25 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Hälsosamma inomhusmiljöer är 19 375 SEK.