Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En cirkulär byggindustri - Introduktion

Kurs 4 högskolepoäng

Beskrivning

Bygg- och fastighetssektorn står för en betydande del av samhällets miljö- och klimatpåverkan. Ser vi på branschen ur ett europeiskt perspektiv, står byggsektorn för hälften av alla råvaror som utvinns, hälften av den totala energianvändningen, en tredjedel av all vattenanvändning och en tredjedel av allt avfall som genereras. Den svenska byggindustrin utgör drygt 20 % av Sveriges totala klimatutsläpp. En omställning till en cirkulär ekonomi i byggsektorn är viktigt för att Sverige ska nå uppsatta miljö- och klimatmål. För att omställningen ska vara möjlig kommer många olika yrkesroller inom bygg- och fastighetssektorn behöva komplettera sin kompetens och det behövs ny kunskap både för att lösa de dagliga arbetsuppgifterna och för att kunna utveckla och ställa om sektorn. På LTH finns både ett Profilområde och ett Tematiskt samverkansinitiativ som tvärvetenskapligt adresserar frågeställningar som kopplar till en cirkulär byggindustri. Kursen baseras på denna samlade kompetens för att hantera relevanta och angelägna aspekter av en cirkulär byggindustri. Syftet med kursen är att förmedla grundläggande kunskaper och en övergripande förståelse för de olika tvärvetenskapliga aspekter som är relevanta i omställningen till en cirkulär byggindustri som beaktar hållbarhet ur ekonomiskt, ekologiskt, socialt och kulturellt perspektiv.

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Ulla Janson

E-post: ulla [dot] janson [at] hvac [dot] lth [dot] se

Kursansvarig

Dennis Johansson

E-post: dennis [dot] johansson [at] hvac [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)19,51
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)20,54
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 72 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2025

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för En cirkulär byggindustri - Introduktion är 11 333 SEK.