Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rättsekonomi

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Rättsekonomi handlar om samspelet mellan juridik och ekonomi. Syftet med kursen är dels att förklara och motivera rättsreglers existens utifrån ett ekonomiskt perspektiv, och dels att visa på hur rättsregler påverkar ekonomiska värden. Centralt i kursen är att analysera hur rättsregler kan motiveras utifrån ekonomisk effektivitet, men ger också analysredskap för att utvärdera olika rättsregler utifrån effektivitets- och fördelningsaspekter. Kursen fokuserar framförallt på ägande- och fastighetsrättens utformning, främst i Sverige. Kursen ges varannan hösttermin, nästa gång höstterminen 2021. 7,5 hp.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Åsa Hansson

E-post: asa [dot] hansson [at] nek [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Minst 90 hp avklarade kurser i vilket ska ingå en avslutad kurs om minst 7,5 hp i juridik motsvarande av HARA04 eller JURF11 och en avslutad kurs om minst 7,5 hp i nationalekonomi motsvarande NEKA12 eller NEKA51. Svenska 3.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 14 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2024

Totalt antal antagna

Höstterminen 2024 - 0 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Rättsekonomi är 21 250 SEK.