Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Amning och amningsstöd

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du få fördjupad kunskap inom ämnet amning och att ge amningsstöd?  Kursen fokuserar på hur vi som vårdpersonal kan stödja och stötta amningen i ett perspektiv av mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling.

Kursen ger dig fördjupade kunskaper i amningens betydelse för barnet, kvinnan och familjen. Därtill fokuserar kursen på betydelsen av den tidiga amningen samt de pedagogiska utmaningar som finns i kommunikation mellan vårdtagare och vårdgivare.

Kursen är internetbaserad utan obligtoriska träffar. Vid två-tre tillfällen planerar vi att ha föreläsning via Zoom. Du kommunicerar med kursledning och övriga deltagare i lärplattformen Canvas.

Kursen kan ingå i en magister- eller masterexamen.

Du når kursplanen via länken nedan:

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Pernilla Ny

E-post: pernilla [dot] ny [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Susanne Destow

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

  • Examen från arbetsterapeut-, audionom-, fysioterapeut- (sjukgymnast-), logoped-, läkar-, psykolog-, röntgensjuksköterske-, sjuksköterske-, socionomprogrammet eller motsvarande inom hälsovetenskap
  • Godkända kunskaper i svenska och engelska som motsvarar kraven för grundläggande behörighet på grundnivå

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Amning och amningsstöd är 20 000 SEK.