Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Klimakteriet, menopaus och kvinnors hälsa

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du veta mer om klimakteriet och vad som händer i kroppen? Klimakteriet är en naturlig livsfas som alla kvinnor går igenom.

Kursens innehåll

Den här kursen är för dig som möter kvinnor i klimakteriet i din professionella vardag, eller för dig som allmänt vill fördjupa din kunskap. Du arbetar kanske redan som barnmorska, fysioterapeut, distriktssköterska eller läkare och vill veta mer om olika aspekter av hälsa och vård under klimakteriet. Kursen är internetbaserad utan obligtoriska träffar.

Under kursens gång studerar vi:

  • Normala fysiologiska förändringar
  • Olika behandlingsstrategier
  • Motiverande samtalsteknik
  • Kvinnors hälsa i ett globalt- och hållbarhetsperspektiv
  • Kvinnors sexuella hälsa under klimakteriet
  • Sexuell hälsa under klimakteriet som livsfas

Efter kursen

Efter kursen kommer du bland annat ha erhållit fördjupade kunskaper om klimakteriet och träning i samtalsteknik. Detta gör att du kommer att kunna fördjupa och förbättra dina samtal med kvinnor som söker vård för olika frågor som rör klimakteriet. 

Kursplan: http://kursplaner.lu.se/pdf/kurs/sv/VMFN77

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Pernilla Ny

E-post: pernilla [dot] ny [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

  • Examen från arbetsterapeut-, adionom-, fysioterapeut- (sjukgymnast-), logoped-, läkar-, psykolog-, röntgensjuksköterske-, sjuksköterske-, socionomprogrammet eller motsvarande inom hälsovetenskap
  • Godkända kunskaper i svenska och engelska som motsvarar kraven för grundläggande behörighet på grundnivå

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

17 januari 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Klimakteriet, menopaus och kvinnors hälsa är 17 500 SEK.