Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anna-Karin Alm

E-post: anna-karin [dot] alm [at] ftf [dot] lth [dot] se

Projektledare vid Fasta tillståndets fysik
Telefon: +46 46 222 16 53
Rumsnummer: C264B
Besöksadress: Professorgatan 1, Lund

Projektledare vid LU Samverkan
Telefon: +46 46 222 16 53
Mobil: +46 70 922 30 70
Besöksadress: Medicon Village, The Spark (402A), Scheeletorget 1, Lund

Beskrivning

Jag arbetar som projektledare inom NanoLund, Lunds universitets forskningscentrum för nanovetenskap och nanoteknik. I mitt ansvarsområde ingår att utveckla NanoLunds samarbeten med företag, forskningsinstitut och andra organisationer. Jag koordinerar också arbetet inom Grants office, där vi ger stöd till NanoLunds forskare vid ansökningar om forskningsmedel i samverkan med externa aktörer. Läs mer om NanoLund och vårt nystartade företagsnätverk NanoTechNow på hemsidan. (länkas till www.nano.lu.se) Jag har lång erfarenhet av olika former av forskningssamarbeten mellan näringsliv och akademi. Dels genom samarbeten inom mitt eget forskningsområde medicinsk cellbiologi, men också genom att ha arbetat med finansiering, strategisk utveckling och ledningsstöd avseende samverkan och innovation inom akademin. Sammantaget har jag god insikt i vilka förutsättningar som krävs för ett framgångsrikt samarbete, där resultaten är av värde för såväl forskarna som företagen.

Forskningsstöd vid NanoLund: Center for Nanoscience