Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utöka din behörighet via Lärarlyftet

Uppdragsutbildning

Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet.

Två kursdeltagare på bänk utanför universitetshuset i Lund

Kurser från Lunds universitet med start höstterminen 2021

Vi tar in sena anmälningar ända fram till kursstart

Ansökan för höstterminen 2021 öppnar 15 mars och pågår till den 15 april. Vi tar dock in sena anmälningar också. 

Mer information om Lärarlyftet - Skolverkets webbplats

Blankett för huvudmans godkännande

För att vara behörig att läsa kurs inom Lärarlyftet behöver du ha din huvudmans godkännande. Blankett finns på Skolverkets hemsida.

Validering av tidigare studier

Du som deltar i kurser inom ramen för Lärarlyftet har möjlighet att tillgodoräkna dig högskolepoäng genom validering av kunskaper och färdigheter från tidigare studier och yrkesverksamhet.

Med validering menar vi kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/kompetens i förhållande till lärandemålen i den kurs han/hon är antagen till. Tillgodoräknandet avser del av kurs.

För information om hur du ansöker om validering vänligen skriv till lararlyftet [at] education [dot] lu [dot] se efter att du blivit antagen.

Kontakt

Projektteamet på avdelningen för uppdragsutbildning vid Lunds universitet lararlyftet [at] education [dot] lu [dot] se

Telefon (direkt): +46 (0)730-287 099
Telefon (gemensam för uppdragsutbildning): +46 (0)46-222 0707

Tidigare deltagare i Lärarlyftet berättar om sina erfarenheter