Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Därför valde jag sjukhusfysikerutbildningen

Studenten Emilia Palmér berättar

Hur är det att läsa sjukhusfysikerutbildningen i Lund?

– Jag är riktigt glad över att jag valde den här utbildningen. Jag upplever att lärarna är måna om att alla ska förstå deras föreläsningar och klara av de olika uppgifterna. Eftersom det är så få som antas till utbildningen så utvecklar man en god kontakt med handledare och föreläsare. Det gör att det är lätt att få hjälp när man stöter på problem.

– Under utbildningen gör vi många praktiska arbeten i form av laborationer och projekt. Dessa utförs ofta på Skånes universitetssjukhus tillsammans med sjukhusfysiker, vilket jag tycker är inspirerande.

Varför valde du sjukhusfysikerutbildningen?

– I gymnasiet hade jag två bra lärare som undervisade i biologi samt matte och fysik. Deras pedagogik och entusiasm för ämnena väckte mitt intresse. När jag sedan sökte utbildningar på Antagning.se så filtrerade jag fram de som innehöll biologi, matte och fysik. Sjukhusfysikerutbildningen var en av utbildningarna som dök upp i sökresultatet och jag kände att den skulle kunna vara rätt för mig. Att jag valde Lunds universitet berodde på att jag ville bo i en mindre stad med stor studentanda.

Vad har du för planer för framtiden?

– Min första plan var att jobba kliniskt efter examen. Mina planer har dock ändrats och nu vill jag istället fortsätta med en forskarutbildning. Mitt intresse för forskning väcktes under tiden jag arbetade med mitt examensarbete inom strålterapi.

Har du några tips till blivande studenter?

– Mitt tips är att våga söka sig till nya aktiviteter och engagera sig i studentlivet! Jag har fått mycket glädje och många vänner genom att vara med i en studentorkester och i olika spex.


Intervjuad 2017.

Porträtt. Foto.

Emilia Palmér

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen