Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi och ekosystemanalys: Examensarbete för kandidatexamen

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Examensarbetet gör du som ett projekt där du arbetar kring en frågeställning, som görs i till exempel forskargrupp eller på en organisation eller företag. Examensarbetet avslutas med en rapport och ett seminarium.

Examensarbetet är ett självständigt arbete, som utförs i projektform. Du väljer i samråd med handledare en ämnesinriktning. Ämnesinriktningen kan ingå i något forskningsprojekt, men examensarbetet kan även med fördel genomföras som ett samarbetsprojekt med externa institutioner, universitet, organisationer eller företag. Du arbetar med ditt projekt kring en frågeställning med anknytning till ämnesinriktningen. Arbetet ska även omfatta litteraturstudier och/eller fältundersökningar. I examensarbetet ingår det att du ska skriva en skriftlig rapport på svenska eller engelska, samt presentera dina resultat vid ett offentligt seminarium. För mer information se kursens hemsida.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Jonas Ardö

E-post: jonas [dot] ardo [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kunskaper motsvarande 
NGEA01 Naturgeografi, introduktion till jordens miljö, 15 hp,
NGEA04 Ekosystemanalys, 15 hp,
NGEA11 Geografiska informationssystem, grundkurs, 15 hp,
NGEA03 Fjärranalys för landskapsstudier, 15 hp
NGEA21 Klimatsystemet, 15 hp, och
NGEA07 Naturgeografisk teori och metodik, 15 hp.

Andra kurser kan efter samråd med studierektor/examinator vara tillträdesgrundande allt efter inriktningen på examensarbetet.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi och ekosystemanalys: Examensarbete för kandidatexamen är 38 750 SEK.