Naturvetenskapligt kandidatprogram, Fysik (undervisning på engelska)
Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Beskrivning
Detta är en internationell ingång till naturvetenskapliga studier i fysik, som helt och hållet ges på engelska. Utbildningen ger dig efter tre år möjlighet att fortsätta med våra mastersprogram och fokusera på ditt specialintresse. Du kan välja mellan allt från partikelfysik vid CERN till materialvetenskap. Inom kort blir Lund ett ännu viktigare centrum inom naturvetenskap, teknik och medicin, genom byggandet av anläggningarna MAX IV och ESS - genom det här kandidatprogrammet har du full möjlighet att följa med i den utvecklingen!
Mer detaljerad information om utbildningsinnehållet finns på den svenska ingången. Skillnaden mellan dessa två är att de ges på olika språk. https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NGNAT-FYSI
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Johanna Nilsson Onsberg
E-post: studievagledning [at] fysik [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
I den tidiga internationella antagningsomgången fördelas platserna till 100% genom betyg. I den senare nationella antagningsomgången fördelas platserna enligt följande: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 7 juni 2026
Ansökan
Stängd för anmälan
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 7 juni 2026
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | 20,10 |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | 19,26 |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | 1,20 |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 25 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturvetenskapligt kandidatprogram, Fysik (undervisning på engelska) är 465 000 SEK.