Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Socialt arbete - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Jobbar du redan som socionom eller har du precis tagit en kandidatexamen och önskar mer kunskap och fler verktyg för att klara de utmaningar som finns i ditt arbete? Studera då vidare på masternivå i socialt arbete och specialisera dig!

Utbildningen:
Utbildningen ger dig professionell kompetensutveckling i flera yrkesområden inom socialt arbete och förbereder dig för forskarstudier. Du får även fördjupade ämneskunskaper och färdigheter med breda perspektiv och omvärldsanknytning. Som student tränas du i att tänka kritiskt kring forskning och utvecklingsarbete, hur du använder olika forskningsmetoder och hur du producerar vetenskapliga texter.

Det som är unikt med programmet är att det ger dig stor valfrihet att själv välja kurser inom ett specifikt område som du vill ha mera kunskap om. Det kan till exempel handla om barn och unga, familjer, äldre, missbruk, fattigdom eller något annat område.

Du får därtill en analytisk och metodologisk förmåga som är användbar i kvalificerat utvecklings- och förändringsarbete inom socialt arbete, till exempel:

  • projektarbeten
  • problemanalyser och inventeringar
  • mål- och visionsarbete
  • konsekvensanalyser
  • brukarundersökningar
  • utvärderingar
  • utredningsarbete
  • forskning

Programmet ges både på hel- och halvfart. Vad du behöver läsa och när beslutar du i samråd med programmets studierektor. Dessutom kan studierna med fördel kopplas till arbetsuppgifter du har på din egen arbetsplats eller i annan verksamhet.

Du som har en socionomutbildning och/eller magisterexamen i socialt arbete kan ansöka om att tillgodoräkna vissa kurser. Det finns även möjlighet att ta ut en magisterexamen inom programmets ram.

Framtiden:
Programmet ger dig behörighet att söka till en forskarutbildning. En masterexamen i socialt arbete är också en kompetensutveckling för socionomer. Genom att gå utbildningen är du bättre förberedd på en arbetsmarknad som ställer allt högre krav på specialiserad kompetens. Flera av de som gått utbildningen arbetar idag med avancerat utrednings- och utvärderingsarbete inom offentlig, privat och frivillig social verksamhet.

Kontakt

Socialhögskolan
Bredgatan 13, Lund, Lund
Box 23, 221 00 Lund

Monica Davidson

Studievägledare

+46 46 222 94 31

monica [dot] davidson [at] soch [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i socialt arbete eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B och Svenska 3/Svenska B

Urval

1. sökande med en kandidatexamen i socialt arbete eller en socionomexamen. 2. sökande med en kandidatexamen i ett ämne som motsvarar en kandidatexamen i socialt arbete. 3. betyg på kandidatuppsatsen.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

28 augusti 2017 - 9 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

28 augusti 2017 - 8 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Socialt arbete - Masterprogram är 200 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen