Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kemi: Läkemedelskemi

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

KEMM20. Vi står inför stora utmaningar när det gäller att ta fram nya effektiva läkemedel i kampen mot dagens och morgondagens sjukdomar. I detta arbete har kemisten en viktig roll. Denna kurs riktar sig till dig som är intresserad av att lära mer dig om läkemedelsutveckling och design utifrån ett molekylärt perspektiv.

Kursens innehåll
Under kursen diskuterar du de vanligaste målmolekylerna för läkemedelsutveckling, generella farmakokinetiska och farmakodynamiska principer samt strategier för utveckling och upptäckt av läkemedel.

Du får bland annat lära dig principer för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, de vanligaste läkemedelssubstanserna och dess användningsområden samt vanliga strategier för läkemedelsupptäckt och utveckling. Du får även färdigheter i att bland annat analysera molekylstrukturers potential som läkemedelskandidater.

Kursen innehåller föreläsningar och övningar och examineras i form av en skriftlig tentamen vid kursens slut.

Efter kursen
Efter avslutad kurs har du generellt grundläggande, samt i ett flertal aspekter avancerade, kunskaper och förståelse för läkemedelskemi och farmakologiska principer ur ett molekylärt perspektiv.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemi.lu.se/utbildning/kurser/avancerade-kurser/kemm20/

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kemisk grundutbildning

Besöksadress
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund

Postadress
Box 124, 221 00 Lund

+46 46 222 83 40

http://www.kemi.lu.se

Sophie Manner

Studievägledare

Lovisa Andersson

Studievägledare

+46 46 222 83 57

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp godkända naturvetenskapliga kurser inklusive KEMA10, KEMA11/KEMA01, KEMA22/KEMA12, KEMA03 och KEMB09. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 29 oktober 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 15 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kemi: Läkemedelskemi är 18 125 SEK.