Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kemi: Läkemedelskemi

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är du intresserad av att lära dig mer om läkemedelsutveckling och design ur ett molekylärt perspektiv och samtidigt lära dig mer om organsik kemi och biokemi? Ta möjligheten att fördjupa dig i principerna för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, samtidigt som du tränas på att analysera organiska molekyler som potentiella läkemedelskandidater.

KEMM20. Kemisten har en viktig roll i att hantera de stora utmaningar vi står inför när det kommer till produktion av nya effektiva läkemedel för att bekämpa dagens och morgondagens sjukdomar.   Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om läkemedelsutveckling och design ur ett molekylärt perspektiv.  Under kursen diskuteras de vanligaste målmolekylerna för läkemedelsupptäckt och du lär dig principerna för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, de vanligaste läkemedelssubstanserna och deras användningsområden samt vanliga tillvägagångssätt för läkemedelsupptäckt och utveckling. Du får även färdigheter att analysera olika molekylära strukturer som potentiella läkemedelskandidater.

Kursens innehåll

Under kursen diskuterar du de vanligaste målmolekylerna för läkemedelsutveckling, generella farmakokinetiska och farmakodynamiska principer samt strategier för utveckling och upptäckt av läkemedel.

Du får bland annat lära dig principer för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, de vanligaste läkemedelssubstanserna och dess användningsområden samt vanliga strategier för läkemedelsupptäckt och utveckling. Du får även färdigheter i att bland annat analysera molekylstrukturers potential som läkemedelskandidater.

Kursen innehåller föreläsningar och övningar och examineras i form av en skriftlig tentamen vid kursens slut.

 

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kemisk grundutbildning

Besöksadress
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund

Postadress
Box 124, 221 00 Lund

+46 46 222 83 40

http://www.kemi.lu.se

Lovisa Andersson

Studievägledare

+46 46 222 83 57

lovisa [dot] andersson [at] kilu [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet, Engelska 6 samt 90 hp avklarade naturvetenskapliga kurser inklusive godkända kurser motsvarande KEMA20 Allmän kemi 15 hp, KEMA01 Organisk kemi - grundkurs 7,5 hp, KEMA03 Biokemi - grundkurs 7,5 hp samt KEMB09 Fysikalisk kemi - grundkurs 15 hp

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-04-15

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 22 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kemi: Läkemedelskemi är 21 250 SEK.