Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Individuellt konstnärligt arbete

Kurs 12 högskolepoäng

Beskrivning

Är du nyfiken på att utveckla och fördjupa din konstnärliga praktik?

Under sommarkursen ges du möjlighet att koncentrerat arbeta studiobaserat utifrån en tidigare formulerad projektide.

Syftet med kursen är att studenterna ska utveckla, implementera och presentera en självständig konstnärlig idé under en 8-veckorsperiod, utifrån en i förväg formulerad projektplan.

Kursen syftar också till individuell konstnärlig utveckling genom studentens kritiska reflektion över sin egen konstnärliga praktik och genom arbetsprocessen enligt en självständigt formulerad projektplan.

För tillträde till kursen krävs 60 hp bildkonst eller motsvarande och godkänt arbetsprov samt uppfyllande av allmänna behörighetskrav.

Arbetsproverna ska bestå av 3-4 konstverk, en projektplan och text som beskriver ditt konstnärliga arbete och din motivation till varför du söker till Malmö Konsthögskola.

För att ansöka börjar du med att skapa ett konto och ansöker på www.antagning.se, du hittar kursen under kurser sommaren 2024, därefter skickar du dina arbetsprov och projektplan till Malmö Konsthögskola, via summercourse24 [at] khm [dot] lu [dot] se

Om du skickar tunga filer, använd Wetransfer.

Se till att lägga till ansökningsnumret du fick från universitetsantagningen, ditt namn och namnet på den kurs du ansöker till.

Observera att arbetsprover kan skickas in från 19 februari!

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Konsthögskolan i Malmö

Besöksadress
Bergsgatan 29, 21422 Malmö

Postadress
Konsthögskolan i Malmö, Box 4035, 20311 Malmö

http://www.khm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande och 60 hp inom fri konst samt godkänt arbetsprov.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2024

Dagtid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

10 juni 2024 - 31 juli 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Individuellt konstnärligt arbete är 40 000 SEK.