Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Den medvetne körsångaren - distanskurs i gehör och musiklära för körsångare

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen riktar sig till dig som sjunger i kör och vill utveckla dina kunskaper i musikteori.

Kursen innehåller övning i notläsning, gehörets grundelement samt den allmänna musiklärans olika moment, anpassat för körsång. För att kunna tillgodogöra sig kursen på bästa sätt förutsätts kännedom om notsystemets grundläggande information. Undervisningen är ortsoberoende, sker individuellt och är helt på distans utan fysiska träffar. Lektioner och tentamen i lärplattformen Canvas. Kursen läses under en termin och ges både HT & VT.

Röster från tidigare kursdeltagare:

Wow! Vilken rolig kurs! Välplanerad och genomtänkt på alla plan. Omväxlande, roligt, lärorikt, enkelt att förstå, tillgängliga och trevliga kursledare, jättebra och grundläggande bok som förtydligar det man behöver. Jag har inte nog med lovord!

Den här kursen var verkligen bra, bland annat därför att det har varit skönt att få öva gehör i lugn och ro hemma för att bli en bättre körsångare. Jag blev så glad att läsa att det kommer en fortsättning på kursen. Den vill jag också delta i. 

Jag har haft stor nytta av kursen som körsångare. Har märkt det under min körs övningar. 

Har verkligen gillat att kursen innehållit så många olika moment och därför aldrig tröttnat. Ville inte riktigt att den skulle ta slut =) 

Det här var jätte, jätte, jättekul! Jag har blivit en helt annan person när jag är på kören, förvisso hinner jag inte leta ut vilka ackord vi sjunger medan vi sjunger men jag har den medvetenheten med mig hela tiden, jag sjunger sopran och vi har ju nästan alltid en melodistämma och det är så häftigt att fatta hur kören hänger ihop. 

Bra och grundläggande, men samtidigt utmanande. 

Tycker om att det är en "snällt" upplagd kurs, med många chanser och väldigt lite press. Då förblir det roligt även när det är lite svårt. 

Den här studieformen har passat mig väldigt bra - digitalt på distans. Jag har i lugn och ro kunnat koncentrera mig på uppgifterna. Eftersom jag har dyslexi med svårigheter att orientera mig i text och noter så har jag här kunnat plugga utan stress, jämfört med lektioner i sal och i grupp. 

Kursansvarig: Björn Roslund, bjorn [dot] roslund [at] mhm [dot] lu [dot] se, Mats Paulson, mats [dot] paulson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)*
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 127 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Den medvetne körsångaren - distanskurs i gehör och musiklära för körsångare är 23 750 SEK.