Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi: Klimatförändringen och dess miljöeffekter

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

På den här kursen lär du dig om orsakssambanden som kan förklara variationer och förändringar i klimatet, i det förflutna och i framtiden, med särskild uppmärksamhet på växthusgaser, kolcykeln och klimatåterkopplingar. Du lär dig också om effekterna av variationer och förändringar i klimatet på andra komponenter i jordsystemet, på lokal, regional och global skala.

Denna kurs fäster stor vikt vid de orsakssamband som kan förklara klimatets variationer och förändringar. Modellscenarier används för att studera globala och regionala klimatförändringar och tänkbara effekter på t.ex. hydrologi, vattenresurser, ekosystem och ekosystemprocesser, biodiversitet, biogeografi m.m. Under kursen lär du dig metoder för detektering av klimatförändringar, hur du använder dig av observationsdata och modellscenarier för kritisk analys avseende t.ex. representativitet i datamaterial, modellantaganden och validering.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Susanna Olsson

E-post: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp naturvetenskapliga studier.

(Kunskaper motsvarande NGEA04 Naturgeografi: Ekosystemanalys, 15 hp, och NGEA06, Naturgeografi: Klimatsystemet, 15 hp, rekommenderas)

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Klimatförändringen och dess miljöeffekter är 42 500 SEK.