Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Social AI Through the Looking Glass

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Artificiell intelligens och sociala robotar blir en allt större del av våra liv, vilket ger upphov till viktiga frågor: kommer AI-system att bli mer empatiska och smartare än människor, och kommer de att använda sin ökade intelligens för att härska över oss? Och om de utvecklar dessa förmågor, kommer vi då att föredra dem framför mänskliga partners?

På den här kursen kommer vi att utforska och reflektera kring skillnaden mellan att umgås med en annan människa jämfört med en robot; och hur sociala robotar förändrar hur vi lever, tänker, interagerar och arbetar -- nu och i framtiden. På kursen presenteras kontrasterande synsätt på mänsklig social kognition, tillsammans med litteratur om forskning som rör interaktion mellan människor och robotar. Kursen kommer också att beröra olika frågor som uppstår när vi betraktar denna typ av interaktion: om etik, relationer och förståelse. Vi kommer att diskutera och försöka besvara frågan: varför, och i vilka sammanhang, behöver vi människor sociala robotar som partners?

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filosofiska institutionen

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, 223 62 Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 75 90

https://www.fil.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 67%

På engelska

Studieperiod

22 oktober 2024 - 12 december 2024

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Social AI Through the Looking Glass är 14 375 SEK.