Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Industridesign - Masterutbildning

Program 120 högskolepoäng · 2 år

Beskrivning

Masterprogrammet i Industridesign består av individuella industridesignprojekt, workshops och ytterligare teoretiska kurser.

Skolan för industriell design erbjuder dig en kreativ miljö med utmärkta workshopfaciliteter. Du kommer att delta i och bidra till att skapa kunskap inom designområdet. Genom att organisera utställningar, seminarier och workshops kommer du att förmedla ditt arbete och delta i den offentliga debatten. 

Efter avslutad utbildning är du väl förberedd på att fortsätta dessa diskussioner, vare sig det är som designer, entreprenör, designkoordinator, chef eller forskare, inom den offentliga eller privata sektorn.

Programmet ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programledare

Anna Persson

E-post: mfa [dot] design [at] lth [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator

Sabine Richardson

E-post: mfa [dot] design [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Avlagd kandidatexamen med relevans till den sökta utbildningen. En digital portfölj med egenhändigt utförda arbeten inom området som klart visar att den sökande har goda förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Engelska 6.

Urval

Urvalet baseras på inskickad portfölj och på ett personligt brev. Portfolio instructions.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Industridesign - Masterutbildning är 490 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master

Programspecifika dokument

I din ansökan till masterprogrammet i Industridesign måste du inkludera din portfölj som ett pdf-dokument. Portföljen ska föregås av en sammanfattning av din portfölj, ett Statement of Purpose och ett CV. Observera att portföljen måste skickas till Lunds universitet – den ska inte laddas upp på antagning.se.

Detaljerade instruktioner om portföljen