Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svensk interiör- & möbelhistoria - en översikt

Kurs 7.5 högskolepoäng

Kursen behandlar den svenska interiör- och möbelhistoriens utveckling och ger en översikt av de olika stilarna från renässansen fram till nutid. Möbelkonsten genomgår stora förändringar under framförallt 1900-talet, vilket visar sig i material, form, funktion och teknik men även i exempelvis smakuppfattningar, något som kursen tar upp och diskuterar. Kunskaperna inhämtas genom föreläsningar, eget arbete och studiebesök på museer, hos fackhantverkare och andra professionella aktörer inom ämnesområdet i närområdet. Parallellt med föreläsningar ligger seminarier och litteraturstudier som fungerar som tillämpning av de teoretiska momenten.

Studiebesök i kursen genomförs till självkostnadspris. Kursen ges på svenska. Kursen kan komma att ställas in vid färre än 12 studenter. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Anna Wahlöö anna [dot] wahloo [at] arkitektur [dot] lth [dot] se)

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Eftermiddagstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

18 januari 2021 - 3 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,80
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)22,00
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)0,70
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)165,0

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 35 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Svensk interiör- & möbelhistoria - en översikt är 18 125 SEK.