Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skandinavisk arkitektur och stadsbyggnad I

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Detta är en kurs som i första hand kommer att baseras i historisk forskning i ämnet skandinavisk arkitektur och urbanism. Därutöver syftar kursen till att tillhandahålla en introduktion och orientering mot det bredare temat skandinavisk arkitektur och urbanism, en introduktion till historisk metod inom arkitekturhistoria, och att diskutera representationsformer, som kollage, montage, o.s.v., samt, slutligen, också kommunicera forskning, till exempel genom en utställning och eller en publikation. Kursen kommer att omfatta såväl grupparbete som individuella övningsuppgifter och slutprodukten kommer att bli ett praktiskt arbete: antingen en akademisk uppsats, en publikation eller en utställning som syftar till att sprida kunskap om ämnesområdet.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig: Mattias Kärrholm | Mattias [dot] Karrholm [at] arkitektur [dot] lth [dot] se
Kursansvarig: Mats Hultman | mats [dot] hultman [at] arkitektur [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

TFRC20 och TFRA42 och (TFRC10 eller TFRG30) eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 25%

På engelska

Studieperiod

2 september 2021 - 3 december 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)-
Högskoleprovet (HP)-
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 1 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Skandinavisk arkitektur och stadsbyggnad I är 18 125 SEK.