Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Urban ekonomi

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Urban ekonomi introducerar plats och läge i ekonomiska modeller. I kursen besvaras generella frågor, som: Varför finns städer och varför växer vissa av dem snabbare än andra? Och: Hur kan städers utveckling styras och kontrolleras, exempelvis av regleringar? Kursen ger också svar på mer specifika frågor, som: Hur fattar hushåll och företag sina beslut om var de ska bo och verka? Och: Hur bestäms priset på mark? Kursen studeras också andra företeelser och problem som uppstår i städer, som: bostäder, segregation, brottslighet, trängsel och utsläpp.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Fastighetsvetenskap

Besöksadress
Ole Römers väg 3D, Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

+46 46 222 73 92

http://www.lantm.lth.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp. Avslutad kurs om minst 7,5 hp i nationalekonomi. Svenska 3.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 23 november 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 1 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Urban ekonomi är 19 375 SEK.