Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hallå Jennie Paldanius och Maria Hedberg...

Två kvinnor med cyklar
Jennie Paldanius och Maria Hedberg. Foto: Anna Löthman

... som leder det nya projektet med att införa Canvas, en ny modern lärplattform för hela universitetet.

Vad är Canvas?

– Canvas är en modern lärplattform som ska ersätta de idag universitetsgemensamma Live@Lund och LUVIT. Det blir en attraktiv lärandemiljö för studenterna som kan höja kvaliteten på lärande och undervisning.  

Varför ska Canvas införas på LU?

– Canvas är mycket användarvänlig för studenter och lärare och uppfyller de flesta av universitetets behov. Canvas möjliggör också samarbete både inom och utanför universitetet. Därför var denna plattform ett bra alternativ för LU när Live@Lund och LUVIT inte längre uppfyllde kvalitetskraven för en modern digital lärplattform.

Vad gör ni just nu?

– I samband med vårterminsstarten så fick vi in ett gäng så kallade early adopters i systemet. Nu finns det lärare som kör sammanlagt över femton kurser spridda över flertalet fakulteter. Vi stöttar, supportar och bevakar dem för att lära oss så mycket som möjligt inför höstens terminsstart då Canvas öppnar för ”vanliga” kurser. – Från 2019 så har vi tillsammans med fakulteterna och deras koordinatorer börjat arbeta mer ”hands-on” kring plattformen. Vårt arbete handlar mycket om utbildningsinsatser för personal på universitetet. Vi jobbar dessutom med integrationer mot andra system, först ut är Lucat och Ladok, men vi har även börjat att snegla mot TimeEdit samt mot mjukare system så som Zoom för e-Möte och LU play för video.

När ska projektet vara klart?

– Projektet pågår fram tills sista december 2020. Därefter förväntas en förvaltande organistation ta arbetet vidare.  

Vad är det bästa med att leda Canvasprojektet?

– Det är det roligaste projektet man kan tänka sig! Man får träffa folk från hela universitetet, hitta anpassningar efter de olika behov som finns ute på olika fakulteter, institutioner och avdelningar. Samtidigt är det fantastiskt att se vilken otrolig kraft det finns i att samarbeta över gränserna och att kunna utnyttja den kunskap som finns bland universitetets anställda.

Canvasprojektet

Vill du veta mer om och följa Canvas­projektet på ­­Lunds ­universitet? Gå till Canvasbloggen

https://canvas.blogg.lu.se/