Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Han springer i forskningens tjänst

Paul Franks

Paul Franks har ägnat de senaste 15 åren åt sitt liv åt att bekämpa typ 2 diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Parallellt med sitt arbete som forskare vid Lunds universitet laddar han nu som bäst inför IRONMAN som går av stapeln i Köpenhamn den 24 augusti.

- På det här sättet hoppas jag kunna bidra till ökad kunskap om sjukdomarna och samla in pengar till forskningen, säger han.

Som professor vid Lunds universitet driver Paul Franks en stor forskargrupp inom genetisk och molekylär epidemiologi vars syfte är att försöka hitta sätt att förebygga och bota sjukdom. Det är ett arbete som kräver många och långa resor världen över då många projekt sker i internationella samarbeten med andra universitet.

Paul Franks har tidigare genomfört ett hundratal långdistanstävlingar och IRONMAN-tävlingar, men la tävlandet på hyllan när familjen fick tillökning.
-    Det var min fru Camilla som inspirerade mig att återuppta träningen när hon själv efter att ha drabbats av cancer för några år sedan bestämde sig för att göra en IRONMAN.

Tidigare i somras genomförde Camilla sitt livs tredje IRONMAN-tävling i Frankrike, och om några veckor är det alltså Pauls tur.

Båda två vill använda sina erfarenheter för att bidra till forskningen, så Camilla, som i dag är friskförklarad, samlar in pengar till cancerforskning och Paul till forskningen vid Lunds universitets Diabetescentrum.

För att nå ut med sin kampanj har Paul Franks under sommaren bloggat om sitt jobb och sin träning (http://diabetescareandcure.blogspot.se).


Text: Oscar Heimburg

Publicerad: 2014-08-06

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.