Idag, fredag, den 3 maj anordnar LU Open tillsammans med andra* en matmässa för studenter och anställda. Deltar gör ett trettiotal utställare för att bidra med inspiration och smakprov.
– Målet med mässan är att besökarna ska gå härifrån med nya idéer att använda sig av i matlagningen. Vi vill ge studenter verktygen till att laga riktigt bra mat och att de får modet att våga prova på nya saker i köket trots deras smala budget, säger Mattias Kroon.
I övrigt blir besökarna bjudna på stand-up, mattävling och föreläsningar. En deltagare är Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi. Hon ska föreläsa om hur vi bör äta för att hålla hjärnan i form.
– Jag kommer att förklara effekterna av vårt ätande och hur det påverkar hjärnan. Till exempel varför vi bör undvika socker och småätande, men att vi gärna får ta en bit mörk choklad till kaffet, säger Charlotte Erlanson-Albertsson.
Det är första gången LU Open anordnar ett projekt i den här stilen, men Mattias Kroon hoppas att det bara är början.
– Vi har inspirerats av Kemicentrums mat- och molekylmässa från 2011. Samtidigt vill vi att mässan ska fungera mer på studenternas villkor, säger Mattias Kroon och lovar att ta ut svängarna än mer om det blir ytterligare en matmässa.
Invigningen av mässan är klockan tolv och hålls i Alfa 2 byggnaden på Scheelevägen 15A, nära Ekonomihögskolan.
Fotnot:
Matmässan anordnas av LU Open, studentföreningen FENA, receptsidan Cook ’n Smile, Livsmedelsverket, och innovations mötesplatsen Ideon AB.