Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pfizers forskningschef Mikael Dolsten gästföreläser på Lunds universitet

Pfizers forskningschef Mikael Dolsten blir gästprofessor vid Lunds universitet.
Mikael Dolsten inledde sin framgångsrika karriär vid Lunds universitet, utbildade sig till läkare och disputerade. Efter 20 år i Lund och därefter verksam inom läkemedelsbranschen sluts nu cirkeln då han tillträder som gästprofessor. Bild: Pfizer.
Mikael Dolsten, Pfizers forskningschef och gästprofessor på Lunds universitet. Bild: Pfizer

Den 12 februari klockan 15.45-17.15 arrangerar Medicinska fakulteten ett webbsänt seminarium ”Pfizer Rapid Response: Rising to Meet the Crisis” med Mikael Dolsten, forskningschef på Pfizer. Allmänheten är välkommen att delta, dock krävs anmälan i förväg.

Mikael Dolsten, forskningschef på Pfizer som lett det vetenskapliga arbetet med att ta fram Pfizers och BioNTechs corona-vaccin, är nytillträdd gästprofessor vid Lunds universitet.

Mikael Dolsten har varit rådgivare för Obama-administrationen, arbetat med dåvarande vice presidenten, USA:s nytillträdde president Joe Biden, kring Cancer Moonshot-initiativet, bidragit till ett 30-tal läkemedel – och nu leder han utvecklingen av Pfizers och BioNTechs coronavaccin som forskningschef på Pfizer.

Den framgångsrika karriären inleddes vid Lunds universitet, där Mikael Dolsten utbildade sig till läkare och senare disputerade inom tumörimmunologi. Han spenderade 20 år i Lund och har arbetat inom läkemedelsbranschen på lundabaserade Pharmacia och därefter Astra Draco. Nu sluts cirkeln – sedan den 1 januari 2021 är han gästprofessor i farmakologi vid Lunds universitet.

Medicinska fakulteten hälsar alla intresserade välkomna att ta del av seminariet då Mikael Dolstens kommer att berätta hur Pfizer arbetat för att möta krisen orsakad av den pågående pandemin. Observera att seminariet är på engelska.

Observera att föranmälan till seminariet krävs. Sista dag för anmälan är 10 februari.

Klicka här för att anmäla dig till seminariet

Länk till seminariet skickas via mejl.

Om seminariet

Tid: Den 12 februari, klockan 15.45-17.15

Titel: Pfizer Rapid Response: Rising to Meet the Crisis

Talare: Mikael Dolsten, Pfizer.

Övriga medverkande:
Erik Renström, rektor Lunds universitet
Zackarias Söderlund (doktorand)
Oscar Manouchehrian (doktorand)
Sonja Aits, (biträdande lektor)
Alex Evilevitch (lektor)
Tomas Deierborg, professor och moderator för seminariet

Anmälan

Observera att föranmälan till seminariet krävs. Sista dag för anmälan är 10 februari.

Anmäl dig här

Länk till seminariet skickas via mejl.

Kontakt

Ella Stensson, projektledare evenemang: +46 722 08 87 92, ella [dot] stensson [at] med [dot] lu [dot] se

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!
I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.