Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medicinsk strålningsfysik: Grundkurs

Kurs 60 högskolepoäng

Beskrivning

MSFM02 ingår i sjukhusfysikerutbildningens senare del (termin 5-6), och inleder den ämnesmässiga inriktningen mot medicinsk strålningsfysik.

Kursen MSMF02 behandlar grundläggande medicinsk strålningsfysik, och de ingående delkurserna omfattar både joniserande och icke-joniserande strålning och dess biologiska effekter, samt vetenskapsmetodik och medicinsk orientering.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Medicinsk strålningsfysik, Lund

Besöksadress
Barngatan 4, Skånes Universitetssjukhus, 22185 Lund

Postadress
Universitetssjukhuset, 221 85 Lund

http://www.msf.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt betyg på alla föregående kurser (120 hp) enligt utbildningsplanen för Sjukhusfysikerexamen (NASJF) 300 högskolepoäng (2023-05-25 U 2023/626).

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medicinsk strålningsfysik: Grundkurs är 170 000 SEK.