Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi och ekosystemanalys: Examensarbete för masterexamen

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Examensarbetet gör du som ett projekt där du arbetar kring en frågeställning, som görs i till exempel forskargrupp eller på en organisation eller företag. Examensarbetet avslutas med en rapport och ett seminarium.

Examensarbetet är ett självständigt arbete, som utförs i projektform. Du väljer i samråd med handledare en ämnesinriktning. Ämnesinriktningen ingår lämpligen i något forskningsprojekt men examensarbetet kan även med fördel genomföras som ett samarbetsprojekt med externa institutioner, universitet, organisationer eller företag. Du ska lösa en begränsad och väl avgränsad uppgift med anknytning till aktuell ämnesinriktning och frågeställning. Arbetet ska även omfatta litteraturstudier och/eller fältundersökningar. I examensarbetet ingår det att du ska skriva en skriftlig rapport på svenska eller engelska, samt presentera dina resultat vid ett offentligt seminarium. För mer information se kursens hemsida.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Martin Berggren

E-post: martin [dot] berggren [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

225 hp varav 45 hp på avancerad nivå i naturgeografi.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi och ekosystemanalys: Examensarbete för masterexamen är 85 000 SEK.