Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Fältfaunistik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

BIOF10

Kursen fokuserar på artkunskap, bestämningsmetodik och tillämpningar av faunistik inom naturvårdsarbete. De djurgrupper som framförallt studeras är insekter och fåglar, men kursen täcker även in ett antal andra grupper. Kursen bygger på att först ge en god grund i arbete med insamlat material för att sedan successivt gå över till att i allt högre grad arbeta med fältbestämning i djurens naturliga habitat. I möjligaste mån strävar vi efter att arbeta med levandefångst och frisläppande.

Alla praktiska fältmoment genomförs i form av dagsutflykter från Lund. Praktiska moment på campus, t ex bearbetning av data eller insamlat växtmaterial, genomförs i rymliga labbsalar och med användande av munskydd. Enstaka moment kan komma att ges online. Med något undantag är samtliga moment obligatoriska.  

Vi planerad att ha en fältvecka 11-17 augusti med boende på Gotland med avresa från och återkomst till Lund. Om övernattningarna på Gotland inte kan genomföras pga av Covid-19-restriktioner kommer motsvarande moment att genomföras som dagsutflykter från Lund. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kunskaper motsvarande minst 3 hp faunistik.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

22 juli 2024 - 23 augusti 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Fältfaunistik är 19 375 SEK.