Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk - fortsättningskurs II
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter för studiet av Nya testamentet på grekiska.
Språket är en viktig del av texttolkningen. När du tränger in i grekiskan får du inte bara grammatiska färdigheter att analysera texternas uppbyggnad i detalj, utan du träder också in i en fascinerande värld av hur man tänkte och samtalade om verkligheten, om tiden, om handlingar, om människor, gudar och mycket annat. De språkliga uttryckssätten kan skilja sig avsevärt från våra egna och därmed ge viktiga nycklar för tolkning av de nytestamentliga texterna.
Du får lära dig den nytestamentliga grekiskans grundstruktur och centrala ordförråd och snart har du tillräckliga kunskaper för att utföra enklare översättnings- och tolkningsövningar av nytestamentlig text. Den här kursen inleder det språkliga studiet av Nya testamentets texter, något som fortsätter och fördjupas under efterföljande kurser.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Centrum för teologi och religionsvetenskap
Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande och kunskaper motsvarande Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs, 30 hp (CTRA11/CTRA12/CTRD01/CTRD12 el motsv), samt Bibelvetenskap: Fortsättningskurs I, 15 hp (BIVB21/BIVD21/BIVB23/BIVD23 el motsv)
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, deltid 50%
På svenska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 14 januari 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2022 |
---|
Totalt antal antagna
Höstterminen 2022 - 17 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk - fortsättningskurs II är 27 500 SEK.