Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsgeografi: Kandidatkurs

Kurs 30 högskolepoäng
Samhällsgeografin ger dig en grund för flera möjliga yrken som samhällsplanerare, lärare, forskare, omvärldsanalytiker, miljöstrateg, infrastrukturstrateg, utredare eller chef inom privat och offentlig sektor. Som student i samhällsgeografi ökar du dina förmågor att förstå, analysera och tolka omvärlden med hjälp av ett geografiskt perspektiv.

Efter studier på grund- och fortsättningsnivå finns möjlighet att välja kandidatkursen i samhällsgeografi. Kursen omfattar fördjupning i forskningsmetoder samt möjlighet i fördjupning inom något av samhällsgeografins kärnämnen. Under kursen skrivs även en kandidatuppsats. Kandidatkursen är uppdelad i tre delkurser.

Forskningsmetodik, 7.5 p
Den första delkursen syftar till att ge utvecklade kunskaper i forskningsmetodologi. Under delkursen ges fördjupade kunskaper i såväl geografiska informationssystem (GIS) som kvalitativa som kvantitativa forskningsmetoder.

Fördjupningskurs: Utvecklingslinjer inom geografin, 7.5 p
Kandidatkursens andra delkurs syftar till att ge fördjupade kunskaper inom någon av följande samhällsgeografiska inriktningar: kulturgeografi och ekonomisk geografi.

Examensarbete för kandidatexamen, 15 p
I den tredje delkursen skrivs en självständig kandidatuppsats inom ett område som bestäms i samråd med en handledare. Du tränas dessutom i att vetenskapligt granska ett annat uppsatsarbete.

För mer information om studier vid KEG, besök www.keg.lu.se/utbildning.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se/utbildning

Kontakt

Studievägledare: studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt fullgjorda kursfodringar på minst 22,5 högskolepoäng på kursen SGEA23 Samhällsgeografi: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng, SGEA21 Samhällsgeografi: Fortsättningskurs, 1-30 högskolepoäng, eller kursen SGEA22 Samhällsgeografi: Fortsättningskurs, 1-30 högskolepoäng, eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-

Folkhögskolebetyg (BF)-

Högskoleprovet (HP)*

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201910 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: Kandidatkurs är 50 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen