Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsgeografi: GIS - Teoretiska och praktiska applikationer inom samhällsplaneringsområdet

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en valbar kurs inom kandidatprogrammet i Samhällsplanering- urban och regional utveckling.

Syftet med kursen är att ge studenten en praktisk och teoretisk kunskap om GIS och dess tillämpningar inom ett brett samhällsvetenskapligt fält med speciell betoning inom samhällsplaneringsområdet. Kursen delas i två moment: GIS-orienterade övningar och självständigt projektarbete.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare: sgspl [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt samtliga kursfordringar på programmets första år samt fullgjorda kursfordringar om minst 45 högskolepoäng inom andra året, d.v.s. totalt minst 105 hp och att studenten har fullföljt kursfordringarna för programkurserna SGEL44, Samhällsgeografi: GIS i urban och regional planering: projektarbete, 7,5 hp samt SGEL45, Samhällsgeografi: GIS i regional planering, 7,5 hp eller SGEL64, Samhällsgeografi: GIS i urban och regional planering: en introduktion, 7,5 hp samt SGEL65, GIS i urban och regional planering - fortsättningskurs, 7,5 hp. Dispens kan beviljas om särskilda skäl föreligger.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

1 november 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: GIS - Teoretiska och praktiska applikationer inom samhällsplaneringsområdet är 25 000 SEK.