Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Doktorspromotionen skjuts upp till nästa år

promotionståg
Övermarskalk Carin Brenner och hennes kollegor får en ovanligt lugn vår. Foto: Petra Francke

Årets doktorspromotion skjuts upp till nästa år. Men om det blir två promotioner eller en stor dubbelpromotion är inte beslutat än.
– Det funderar dekanerna på nu och beslut tas i september, säger övermarskalk Carin Brenner.

I vanliga fall har hon och hennes tre kollegor på Akademiintendenturen sin mest hektiska period just nu. Doktorspromotionen är universitetets absolut största högtid då Domkyrkan, som rymmer 1200 personer, brukar vara helt full. Det är mycket förberedelsearbete – allt ska fungera såväl logistiken som festligheterna runt omkring. Nu är det emellertid lugnt på Carin Brenners kontor.

– Men det var ett rätt stort jobb att ställa in årets promotion, säger hon. Många besvikna telefonsamtal… Och nu jobbar vi mycket med dokumentation och annat som vi aldrig brukar hinna med.

För egen del är det bara att gilla läget, tycker hon. Det är som det är och inte mycket att göra åt. Hon ser både för- och nackdelar med två promotioner efter varandra och med en stor dubbelpromotion.

– Jag kan leverera både och, säger Carin Brenner.

Värre är det då med alla besök som också Akademiintendenturen har hand om och som ställts in under våren.

– Och vi kan inte planera för hösten heller – för vi vet ju inte hur länge coronapandemin kommer att pågå. Det är tråkigt, tycker Carin Brenner.