Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

PRESSINBJUDAN: Avslutning av Lunds universitets 350-årsjubileum

Söndagen den 28 januari avslutas Lunds universitets 350-årsjubileum, exakt 350 år efter universitetets invigning. Dagen blir ett avstamp mot framtiden och fylls med aktiviteter, musik, högtidliga ceremonier och avslutas på Akademiska Föreningen i Lund.

Lunds universitet bjuder härmed in till en dag fylld med sprudlande aktiviteter för både barn och vuxna. Universitetshuset fylls på förmiddagen med smakprov på framtiden där det finns möjlighet att göra 3D-hologram, uppleva Virtual Reality-aktiviteter, spela en futuristisk version av det klassiska arkadspelet Pong, kika på framtidens student, programmera och mycket mer. Samtidigt arrangeras guidade rundturer av Kungshuset och visningar av Universitetsmuseets skatter.

Under eftermiddagen bjuder universitetet in till konsert i samarbete med Lunds domkyrka där Tempus Resonans sätts upp inför publik. Dagen avslutas med avslutningsceremoni i Universitetshusets aula, en diplomering för de som deltagit på jubileumskursen och festligheter i Akademiska Föreningens borg.

 

Läs mer om dagen: www.lu.se/event/avstamp-for-framtiden-kick-off-for-the-future

 

 

Kontakt

Presskontakt
Cecilia Schubert, jubileumskommunikatör
E-post: cecilia.schubert@kommunikation.lu.se
Tel: +46 73 062 38 58

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.