PRESSINBJUDAN: Avslutning av Lunds universitets 350-årsjubileum

Söndagen den 28 januari avslutas Lunds universitets 350-årsjubileum, exakt 350 år efter universitetets invigning. Dagen blir ett avstamp mot framtiden och fylls med aktiviteter, musik, högtidliga ceremonier och avslutas på Akademiska Föreningen i Lund.

Lunds universitet bjuder härmed in till en dag fylld med sprudlande aktiviteter för både barn och vuxna. Universitetshuset fylls på förmiddagen med smakprov på framtiden där det finns möjlighet att göra 3D-hologram, uppleva Virtual Reality-aktiviteter, spela en futuristisk version av det klassiska arkadspelet Pong, kika på framtidens student, programmera och mycket mer. Samtidigt arrangeras guidade rundturer av Kungshuset och visningar av Universitetsmuseets skatter.

Under eftermiddagen bjuder universitetet in till konsert i samarbete med Lunds domkyrka där Tempus Resonans sätts upp inför publik. Dagen avslutas med avslutningsceremoni i Universitetshusets aula, en diplomering för de som deltagit på jubileumskursen och festligheter i Akademiska Föreningens borg.

Läs mer om dagen: www.lu.se/event/avstamp-for-framtiden-kick-off-for-the-future

Cecilia Schubert, jubileumskommunikatör
E-post: cecilia [dot] schubert [at] kommunikation [dot] lu [dot] se