Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Så blir hållbarheten en del av varumärket

Globala miljö- och hållbarhetsutmaningar påverkar näringslivets spelplan både i världen och hemma. Företag behöver förhålla sig till ökade förväntningar på hållbarhetsarbete från medarbetare, kunder och samhälle. Ekonomihögskolan arrangerar tillsammans med Ideon Science Park och Lunds universitets Hållbarhetsforum en dag om det hållbara varumärket.
Illustration som visar vindkraftverk, kommunikationer och andra saker som ska symbolisera hållbarhet.

Som en del av Lunds universitets vetenskapsvecka om hållbarhet är Ekonomihögskolan värd för en förmiddag om relationen mellan varumärke, strategi, innovation och hållbarhet. Ta del av den senaste forskningen, lyssna till forskare från Ekonomihögskolan och experter från IKEA, Volvo Car och Tetra Pak som berättar hur hållbarhetsaspekter genomsyrar affärsmodell och kommunikation. Fokus ligger på utmaningar och lösningar vad gäller det hållbara varumärket, strategi och innovation.

Dessutom berättar Annika Helker Lundström, Regeringens nationella miljömålssamordnare, om regeringens arbete med att lyfta näringslivets hållbarhetsarbete. Media välkomnas till ett lösningsfokuserat samtal i talkshowformat!

Medverkar gör:
Annika Helker Lundström
, regeringens nationella miljömålssamordnare för näringslivet. Hon har uppdraget att inspirera, synliggöra, driva på och ta tillvara näringslivets miljö- och hållbarhetsarbete.
Catarina Englund, sustainability Innovation Manager, IKEA Group. Hennes uppdrag är att bygga nya affärslösningar för IKEA med innovation och hållbarhet som utgångspunkt och hon är ansvarig för att driva globala initiativ som täcker hela värdekedjan.
Erik Lindroth, miljödirektör, Tetra Pak Nordics. Han är ansvarig för implementeringen av Tetra Paks miljöstrategi i Norden och Baltikum, vilken fokuserar på att lansera allt mer hållbara produkter, minska miljöpåverkan i hela värdekedjan och öka återvinningen. Erik har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet och har i år även påbörjat en deltidstjänst som doktorand på företagsekonomiska institutionen. Hans forskning inriktar sig på hur företag kan skapa värde från sitt miljöarbete i säljprocessen för B2B-företag.
Anders Lindbom, Director Strategy & Innovation, Vehicle Software and Electronics, Volvo Car Group. Han är chef för tidig utveckling och innovation inom enheten där programvara och elektronik för Volvos bilar utvecklas. Detta område täcker aktiva säkerhetssystem, uppkopplade funktioner, infotainment, användargränssnitt och styrning av bilens alla elektriska funktioner.
Susanne Arvidsson, docent vid företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund. Hon forskar om företagens kommunikation till olika intressenter främst ur ett aktiemarknadsperspektiv, business ethics, CSR, hållbarhets- och integrerad rapportering samt bestyrkande av hållbarhetsredovisning. 

Johan Anselmsson, docent vid Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund, forskar om hållbart varumärke och employer branding. 
Johan Jansson, docent vid Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund, forskar på grön konsumtion, CSR på småföretag, cirkulär ekonomi samt vikten av normer och attityder i utvecklingen mot ett mer klimatsmart samhälle.
Arne Hansson, Open Innovation Navigator, Ideon Open – driver innovationsprocesser och entreprenöriella arbetsmetoder i större bolag som Perstorp, Stora Enso, Bona, Sandvik med flera. Han har gedigen erfarenhet från ledarroller i internationella bolag som Trelleborg, Mars Inc, Ericsson och Sony Ericsson, samt som entreprenör i egna bolag.

Samtalet modereras av Cecilia Nebel, Nebel Media, nyligen utsedd till en av årets nyföretagare i Lund. Arrangörer är Lunds universitets Hållbarhetsforum, Ekonomihögskolan och Ideon Science Park.

Tid: kl 09:00–12:00, tisdag den 16 maj
Plats
: Crafoordsalen, Ekonomihögskolan, Tycho Brahes väg 1, Lund

Kontakt

Evelina Lindén, presskontakt Ekonomihögskolan

070-481 91 21, evelina [dot] linden [at] ehl [dot] lu [dot] se

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Hållbarhetsveckan

Den 15–20 maj firar Lunds universitet tillsammans med Lunds kommun Hållbarhetsveckan som en del i universitetets 350-årsjubileum.

Ekonomihögskolan står värd för en förmiddag om relationen mellan varumärke, strategi, innovation och hållbarhet, som vi arrangerar tillsammans med Lunds universitets Hållbarhetsforum och Ideon Science Park. Ta del av den senaste forskningen och lyssna till forskare från Ekonomihögskolan och experter från IKEA, Volvo Car och Tetra Pak som berättar hur hållbarhetsaspekter genomsyrar affärsmodell och kommunikation. Fokus ligger på utmaningar, erfarenheter och forskning kring det hållbara varumärke. 

Anmäl dig till ”Hållbart varumärke”

Läs mer om ”Hållbart näringsliv” här

Hela programmet för veckan

Hållbarhetsforum

Ideon Science Park

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen