Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sylvia Schwaag Serger blir Lunds universitets prorektor

Sylvia Schwaag Serger får uppdraget som prorektor vid Lunds universitet. Det beslutade Universitetsstyrelsen på onsdagen. Hon tillträder uppdraget den 1 januari 2018.
Schwaag Serger arbetar idag på Vinnova som internationellt ansvarig och är adjungerad professor vid Ekonomihögskolan i Lund.

Uppdraget som prorektor innebär att vara ställföreträdare åt rektor och tjänstgöra i rektors ställe när han eller hon inte är i tjänst. Prorektor ersätter även i övrigt rektor i den utsträckning som rektor bestämmer.

– Sylvia Schwaag Serger är en mycket välmeriterad och erfaren person, inte minst inom internationella frågor. Hon kommer att komplettera ledningsgruppen på ett förträffligt sätt, säger Universitetsstyrelsens ordförande Jonas Hafström.

– Det är oerhört roligt och jag är stolt över att vi nu får Sylvia som prorektor. Hennes kunnande inom bland annat forskningspolitik och hennes spännande bakgrund är en stor tillgång för universitetet. Vi kommer att få stor nytta av hennes insikter och kontaktnät, säger Torbjörn von Schantz, rektor för Lunds universitet.

– Jag ser fram emot att få arbeta med och utveckla universitetets strategier för utbildning och forskning, säger Sylvia Schwaag Serger.

Professor Stacey Ristinmaa Sörensen har uppdraget som prorektor fram tills att Schwaag Serger tillträder.

 

 

Foto på Sylvia Schwaag Serger
Sylvia Schwaag Serger Foto: Vinnova

Fakta: Sylvia Schwaag Serger, född 1968, är idag ansvarig för internationell strategi på Vinnova. Hon är disputerad i ekonomisk historia på LSE (London School of Economics) samt adjungerad professor vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Sylvia Schwaag Serger har även 20 års erfarenhet av innovationspolitik och har tidigare varit anlitad som expert av OECD, EU-kommissionen och Världsbanken.

Senaste nyheter

2019-01-23

Så uppfattar fåglarna världen

Så uppfattar fåglarna världen
2019-01-22

Tågpunktlighet: Sverige kan lära sig av Japan

Tågpunktlighet: Sverige kan lära sig av Japan
2019-01-22

Politik: Hårda ord ingen slump

Politik: Hårda ord ingen slump
2019-01-21

Bråkigt Rumänien intar EU-scenen

Bråkigt Rumänien intar EU-scenen
2019-01-21

På höga höjder – forskare utreder drönare

På höga höjder – forskare utreder drönare

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen