Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

29 626 anmälda till vårens utbildningar vid Lunds universitet

Universitetshuset i skymning.

Den 17 oktober var sista dagen att anmäla sig i tid till vårens kurser och program. Totalt är det 29 626personer har sökt till program och kurser vid universitetet. Juridiken ligger i topp på listan över de mest populära programmen och kurserna.

Inför våren 2023 är det 29 626 personer som sökt utbildning vid Lunds universitet. Av dessa hade 13 293 Lunds universitet som sitt förstahandsval. Antalet sökande till vårens högskoleutbildningar minskar med drygt 5 procent i landet, en viss nedgång jämfört med toppnoteringarna i samband med pandemin. När UHR stängde anmälan till högskolan hade drygt 231 000 anmälningar kommit in till vårens program och kurser på Sveriges universitet och högskolor.

Även i år är det Juristprogrammet som har flest förstahandssökande. På andra plats kommer Läkarprogrammet följt av Psykologprogrammet.

De fem mest populära programmen

  1. Juristprogrammet
  2. Läkarprogrammet
  3. Psykologprogrammet
  4. Ekonomie kandidatprogram
  5. Socionomprogrammet

De tio mest populära kurserna (ej inom program)

  1. Utvidgad juridisk introduktionskurs
  2. Offentligt ledarskap
  3. Juridik: Nätburen kurs i arbetsrätt
  4. Nationalekonomi: Grundkurs
  5. Psykologi: Att leda och följa i förändring
  6. Nationalekonomi, grundkurs (Kurspaket, distans)
  7. Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi
  8. Psykologi: Översiktskurs
  9. Statsvetenskap: grundkurs
  10. Italienska:  Nybörjarkurs I - nätbaserad distanskurs

Läs mer och hitta mer statistik på UHR:s webbplats

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.