Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämneslärarutbildningen flyttar till Lund

Rektor Torbjörn von Schantz har fattat beslut om att ämneslärarutbildningen successivt ska flytta från Campus Helsingborg till Lund. Flytten omfattar omkring 125 studenter.

– Beslutet är förstås tråkigt för oss på Campus Helsingborg och innebär att Institutionen för utbildningsvetenskap med en god forskarmiljö flyttas. Men det bygger också på goda argument och en lång utredningsprocess, säger Jesper Falkheimer, rektor vid Campus Helsingborg.

Torbjörn von Schantz ser flera fördelar med den nya inriktningen. Han menar att kvaliteten stärks genom att studenterna kommer närmare sina ämnen och forskningen inom ämnesinstitutionerna som finns i Lund. En stor förändring är även att samarbetet med Högskolan Kristianstad avslutas, eftersom det visat sig svårt att hitta en smidig, gemensam organisation för administration.

– Studenterna kommer att befinna sig i samma miljö som sina lärare även utanför undervisningstid. Men en mycket tråkig konsekvens av beslutet är att verksamhet flyttas från Helsingborg, där det finns så mycket stöd och engagemang från kommunen och näringslivet. Vi fortsätter nu vårt arbete att hitta en annan verksamhet som kan flytta till Campus Helsingborg och som är långlivad för såväl Helsingborg som Lund, säger Torbjörn von Schantz.

Läs mer på Campus Helsingborgs sida
Läs mer på LUM:s sida
Läs mer i rektors blogg

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.