Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

De spränger innovationsramarna på Innovation in Mind

För den som tror att innovationer måste vara prylar, uppfunna av tekniker och ekonomer är det dags att tänka om! Tema för årets upplaga av Innovation in Mind, som går av stapeln den 13-14 september är "Unframe Innovation!". Konferensen livesänds och handlar bland annat om hur vi kan få fler och bättre innovationer genom att ta tillvara ett bredare spektrum av kunskap - t.ex. humaniora och beteendevetenskap.

Några av talarna är Lawrence Lessig - kontroversiell Harvardprofessor som hävdar att copyright stryper kreativiteten, Robin Chase, som med sina Internetbaserade bilpooler förändrat amerikanernas sätt att transportera sig och David Gauntlett, engelsk författare och akademiker som ger nya perspektiv på lärandet, bland annat med hjälp av LEGO.

Förutom plenarsessionerna bjuds även på ett knappt 20-tal workshops kring olika innovationsrelaterade ämnen - allt ifrån hur man på bästa sätt tar hand om IKEAs tomkartonger till hur industrin ska hitta en lösning på problemet med diabetikers blodglukosmätning.

I ett unikt samarbete mellan Innovation in Mind och Skissernas museum visas konstnären Sep Kamvars interaktiva utställning Boundaries. Sep Kamvar var tidigare chef för Personalization på Google och expert på datafångst via sociala medier, vilket är grunden i flera av hans projekt, bland andra wefeelfine.org. Under utställningen tar han temperaturen på Lund via det som skrivs på bloggar och dejtingsajter. Innovation in Mind äger rum 13-14 september.

Mer information och programmet i sin helhet

Se pressmeddelandet för kontaktinformation

Se livesändningen från konferensen

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.