Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny direktör på Raoul Wallenberg-institutet

Den 1 april tillträdde Morten Kjaerum som ny direktör för Raoul Wallenberg-institutet. Han kommer närmast från EUs byrå för grundläggande rättigheter (FRA) i Wien där han gjort viktiga insatser för arbetet med de mänskliga rättigheterna i Europa.

- Globalt har vi kommit långt när det gäller arbetet med mänskliga rättigheter under de senaste 20 åren, men som vi alla vet, förekommer det fortfarande allvarliga kränkningar på alla kontinenter, säger Kjaerum. Av denna anledning är Raoul Wallenberg-institutets roll mycket relevant och viktig. Kränkningarna förändras i takt med världen och institutet måste anpassa sin strategi för att möta kraven från dem vars mänskliga rättigheter kränks.

Kjaerum var en av grundarna av det danska institutet för mänskliga rättigheter. Under sina 17 år där utvecklade han det till en stor internationellt erkänd institution.

Kjaerum har också, bland många andra uppdrag, varit medlem av FNs kommitté för avskaffandet av rasdiskriminering (CERD) från 2002 till 2008.
Vi är glada att välkomna Morten till institutet och är övertygade om att han med sin breda erfarenhet kommer att bidra till att ytterligare stärka institutets förmåga att verka för utveckla och främja mänskliga rättigheter, säger Lennart Svensäter, ordförande i styrelsen för RWI.

Raoul Wallenberg-institutet är en oberoende akademisk institution. Uppdraget för institutet är att främja universell respekt för mänskliga rättigheter och humanitär rätt med hjälp av forskning, akademisk utbildning, spridning och institutionell utveckling.

Läs mer in RWIs hemsida 

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.