Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Upptäck Lunds universitet på semestern!

Strosa i Botan och ta en picknick bland blomsterprakten, titta på skulpturerna och konsten på Skissernas museum eller experimentera i Vattenhallen. Eller varför inte passa på att utforska Universitetshuset eller Historiska museet? Så här i semestertider finns det mycket att upptäcka på och kring Lunds universitet.

Universitetshuset öppet för besökare

Mellan den 1 juli och den 16 augusti hålls Universitetshuset öppet för allmänheten, vardagar mellan kl. 14-16, och då finns även Turistbyrån på plats.
 

Mer information om Universitetsplatsen

I Universitetshuset finns informationsmaterial om Universitetsplatsen och dess byggnader. Informationen finns på både svenska och engelska. Det går även att ladda ner informationsfoldern som pdf via länkarna nedan.

Universitetsplatsen, svensk version (PDF 1,6 MB)

Universitetsplatsen, engelsk version, (PDF 1,7 MB)
 

Vattenhallen på LTH

Vattenhallen är fylld med shower, upplevelser och experiment för allmänheten och har ett spännande program särskilt för sommarlediga och experimentsugna.

Läs mer på Vattenhallens webbplats

Historiska museet

Historiska museet i Lund grundades 1805 och är Sveriges näst största arkeologiska museum. Museets samlingar inrymmer bland annat Kilian Stobaeus kuriosakabinett från 1700-talet, mängder med fynd från utgrävningarna av järnåldersstaden Uppåkra och otaliga föremål från Skånes sten-, brons- och järnålder. I sommar visas utställningen Ratatosk - berättelser mellan himmel och jord där ny konstkeramik från Bornholm är i dialog med museets samlingar.

Läs mer på Historiska museets webbplats
 

Skissernas museum

Skissernas museum visar, förutom sin permanenta konst, även utställningen "Rummets rymd – Species of Space" i sommar och fram till den 22 september. I utställningen möts sexton avgångselever från masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Malmö.
 
Läs mer på Skissernas museums webbplats
 

Botaniska trädgården

Centralt i Lund finns Botaniska trädgården, en åtta hektar stor oas, med över sjutusen olika växtarter. Trädgården har anor från 1600-talet och är byggnadsminnemärkt. I sommar är parken och växthusen givetvis öppna för besökare!

Läs mer på Botaniska trädgårdens webbplats
 

... och lite till!

Här hittar du ännu fler kultur- och sevärdheter samt museer vid Lunds universitet
 

Trevlig sommar!

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.