Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Entreprenöriella förmågor

Kurs 1.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen består av två delar, dels en del som är webb-baserad och en del som görs på plats i Lund.

Den webb-baserade delen består av 4 moduler:
1. Entreprenörskap och dess roll i samhället.
Detta är en introducerande modul som syftar till att skapa förståelse för olika typer av entreprenörskap (socialt och affärsdrivande) och deras roll i dagens samhälle.
2. Den entreprenöriella processen.
Denna modul förklarar den entreprenöriella processen från idé till verklighet. Den kontrasteras mot den manageriella processen och är presenterad som en metod för beslutsfattande.
3. Det entreprenöriella "mindset" och kreativitetens roll.
Denna modul förklarar de kognitiva dimensionerna av ett entreprenöriellt "mindset", dvs förmågan att snabbt varsebli, agera och mobilisera. Kreativitet förklaras vidare som en förmåga det går att utveckla. Verktyg för att utveckla kreativitet och ett entreprenöriellt "mindset" kommer att presenteras.
4. Grupparbete.
Dynamiken som utvecklas över tid när individer arbetar tillsammans kan skapa funktionella eller dysfunktionella grupper. Denna modul förklarar utvecklingsprocessen av en grupp och presenterar några verktyg som hjälper till att skapa en funktionell dito.

De webb-baserade studierna följs av ett grupparbete som äger rum på plats vid Lunds universitet. Studenterna ska nu applicera de kunskaper som erhållits via de webb-baserade modulerna. Genom ett grupparbete ska en lösning på en konkret utmaning skapas. Studenterna ska tillämpa den entreprenöriella processen, agera och försöka mobilisera resurser för att implementera den valda lösningen. I processen krävs ett entreprenöriellt "mindset" och kreativitet för att lösa problem som uppkommer under vägen.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Företagsekonomiska institutionen

Besöksadress
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

https://www.ehl.lu.se/organisation/foretagsekonomiska-institutionen

Pernilla Honoré

Studievägledare

pernilla [dot] honore [at] fek [dot] lu [dot] se

Igor Plicanic

Studievägledare

igor [dot] plicanic [at] fek [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt minst 30 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 10%

På engelska

Studieperiod

14 oktober 2024 - 18 december 2024

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Entreprenöriella förmågor är 3 000 SEK.