Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Film och audiovisuella medier i gymnasieskolan: Adaptioner

Kurs 3 högskolepoäng

Beskrivning

Mer film i din gymnasieundervisning? Med fokus på filmatiseringar och adaptioner av fiktion eller historiska händelser till film, tv och andra medier får du redskap att utveckla relevanta undervisningsmoment i dina egna ämnen. Kursen ges på distans är anpassad för dig som arbetar på som lärare!

Kursbeskrivning

Adaptioner är en central del av vår kultur. De inbjuder oss att se och diskutera vår samtid och medieverklighet, samtidigt som de hjälper oss förstå texter, personer och händelser från andra tider, kulturer och medier. Under kursen tar vi upp ett varierat urval adaptioner – från traditionella litteraturfilmatiseringar och filmer om kända personers liv, till nyare kortformer tillgängliga via YouTube och andra digitala kanaler. Vi arbetar med analytiska perspektiv som kan anpassas till skilda ämnen och arbetsformer.

Hur är kurasen utformad?

Kursen är utformad för dig som arbetar som lärare - för dig som i ett koncist format vill utveckla praktiska undervisningsmoment i anslutning till film, adaptioner och ett ämne du själv undervisar i. Kursen ges på kvartsfart och distans, med föreläsningar under sen eftermiddag, vanligtvis kl. 16-18. Upplägget i sin helhet, liksom examinationen, fokuserar på användbarhet i det egna klassrummet.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filmvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/filmvetenskap

Gabriella Cederström

Studievägledare

+46 46 222 84 65

gabriella [dot] cederstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt avslutade kurser om minst 180hp inom ämneslärarutbildning, eller motsvarande kunskaper.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Eftermiddagstid Lund, deltid 12%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 3 december 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Film och audiovisuella medier i gymnasieskolan: Adaptioner är 5 750 SEK.