Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Lasrar

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen syftar till att lära ut de fysikaliska principerna för laserfysiken och att ge en orientering om lasertyper och lasertekniker. I kursen ingår momenten: Gaussiska strålar och deras utbredning genom optiska komponenter, resonatoroptik, fotoner och atomer, laserförstärkare, modstruktur, kontinuerliga och pulsade lasrar.

Två laborationer, i grupper om 4 studenter med en kvalificerad handledare, ingår: Helium-Neonlasern, Neodymlasern. Studenterna får också genomföra ett designprojekt med hjälp av ray-tracing programmet FRED.

Kursen ges på engelska.

Kursen ges av Lunds tekniska högskola (LTH) och följer LTHs läs- och tentamensschema.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Jörgen Larsson

E-post: jorgen [dot] larsson [at] fysik [dot] lth [dot] se

Kursansvarig

Olle Lundh

E-post: olle [dot] lundh [at] fysik [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Fysik 3: Modern fysik (FYSA31 eller FYS023) eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

27 oktober 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Lasrar är 19 375 SEK.